Boomfeestdag

NIJMEGEN BLOEIT!

Samen zijn wij Nijmegen European Green Capital 2018

Ieder kind plant een boom - Boomfeestdag op 32 basisscholen

BOOMFEESTDAG 2018 / OPERATIE STEENBREEK


In 2016 won Nijmegen de titel Green Capital 2018. Daarom mag Nijmegen zich dit jaar de groenste stad van Europa noemen. Nijmegen wil aan Nederland en Europa laten zien hoe samen wordt geïnvesteerd in voedsel en gezondheid, mobiliteit, een circulaire economie en een groenere leefomgeving. Bijvoorbeeld op de Boomfeestdag.


Op 14 maart zijn in Nijmegen meer dan 6.000 bomen en struiken geplant. Er zijn grote winterlindes - soms met boombanken - en zomereiken geplant en er zijn ook honderden meters heg aangelegd. Dit gebeurde vooral op de schoolpleinen van de basisscholen in de stad. Dankzij het aanbod van de gemeente Nijmegen deden er maar liefst 32 Nijmeegse basisscholen mee aan de Boomfeestdag. Zij worden ondersteund door NL Bloeit! en op 14 maart werden de scholen geholpen door Helicon studenten en diverse vrijwilligers.


De basisscholen kiezen graag fruitbomen, want in het voorjaar is de bloesem erg waardevol voor heel veel insecten en in het najaar kunnen de kinderen dan genieten van de appels, peren en kersen, dankzij de insecten. Voor het planten van al die bomen en struiken zijn zo'n 13.000 tegels vervangen voor groen en zo is er veel meer ruimte voor een natuurlijke afvoer van het regenwater op de schoolpleinen. Zo krijgt het Green Capital-jaar een echt groene invulling waar veel Nijmegenaren nog heel veel jaren van kunnen genieten.

Nijmegenbloeit.nl is een initiatief van NL Bloeit!